Σχετικά με την καταγγελία για παραβιαστικές συμπεριφορές μέλους της συνέλευσης μας

Το παρόν κείμενο αποτελεί καταγραφή των γεγονότων και δημοσιοποίηση της θέσης μας σχετικά με δημόσια καταγγελία για παραβιαστικές συμπεριφορές του Α. μέλους της συνέλευσής μας.

Στην προσέγγιση μας, δεδομένης της ανηλικότητας των εμπλεκόμενων και τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια δημόσια τοποθέτηση στην προσωπική και κοινωνική εξέλιξη τους, εμείς επιλέγουμε να σταθούμε πολιτικά, με βάση τις θέσεις και τη στάση της συνέλευσης.

Η καταγγελία δημοσιοποιήθηκε Σάββατο 13/07 σε ανοιχτό κείμενο google docs, το οποίο μέχρι σήμερα έχει υποστεί πολλαπλές επεξεργασίες – και διακινήθηκε μέσω σόσιαλ και τσατ, ατομικά, σε μέλη της συνέλευσης. Από το εν λόγω κείμενο, το Σάββατο 13/07, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για την υποτιθέμενη «γνώση και συγκάληψη» της καταγγελίας από την κατάληψη, πληροφορία η οποία αναδημοσιεύτηκε αστραπιαία από διάφορες σελίδες αντιπληροφόρησης. Η συνέλευση ενημερώθηκε άμεσα  για τις παραβιαστικές συμπεριφορές του Α., για τις οποίες δεν είχε γνώση, και καλέστηκε έκτακτη την Κυριακή 14/07.  Μέσα στη σύγχυση, το σοκ και την αγανάκτηση που βρεθήκαμε και με προτεραιότητα να σταθούμε, με όποιο τρόπο μπορούμε, δίπλα στις θηλυκότητες που παραβιάστηκαν,  συντρόφισσες -πρωτοβουλιακά και σε γνώση της συνέλευσης – έκαναν  προσπάθεια επικοινωνίας με τα καταγγέλλοντα άτομα προκειμένου να σταθούν φροντιστικά και υποστηρικτικά δίπλα τους, εκ των υστέρων αναγνωρίζουμε το βεβιασμένο αυτής της κίνησης.   Ενώ αρχικά η ανταπόκριση τους ήταν θετική, στη συνέχεια μεσολάβησαν στην επικοινωνία τρίτα άτομα – ως «εκπρόσωποι» των καταγγέλοντων – με πρόθεση να τη διακόψουν γιατί παραβίαζει την ανωνυμία των θηλυκοτήτων. Μέσω εκφοβιστικού και εξουσιαστικού λόγου προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν ανήλικη συντρόφισσα μας.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής πολιτικής συνέλευσης, που έγινε την Τρίτη 16/07 προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση και να ληφθεί απόφαση για τον Α.,  μεσολάβησαν πολλαπλές τηλεφωνικές κλήσεις από τους «εκπροσώπους» προς τη συντρόφισσα με στόχο να παρέμβουν τηλεφωνικά στη διαδικασία δίνοντας τελεσίγραφο 24 ωρών  στη συνέλευση ώστε να απαντήσει δημόσια στην καταγγελία και υποδεικνύοντας ακόμα και την απόφαση της, παραβιάζοντας και εκβιάζοντας έτσι τις διαδικασίες της.

Ακολούθησε έκτατη πολιτική συνέλευση της κατάληψης την Πέμπτη 18/07 για την συνδιαμόρφωση δημόσιας τοποθέτησης πάνω σε όσα έχουν συμβεί και στη συνέχεια καλέστηκε διαχειριστική συνέλευση την Τρίτη 23/07 με τη συμμετοχή όλων των ομάδων που στεγάζονται στην κατάληψη.

Η δημόσια καταγγελία για παραβιαστικές συμπεριφορές του Α. έγινε αρχικά από πέντε θηλυκότητες. Στη συνέχεια προστέθηκαν άλλες δύο καταγγελίες, ενώ μέχρι σήμερα είναι αναρτημένες έξι συνολικά, καθώς η μια αφαιρέθηκε. Αναφέρουν ότι βίωσαν παραβιαστικές συμπεριφορές από τον Α.  μέσω φυσικής αλλά και διαδικτυακής επικοινωνίας. Καταγγέλλονται εκδηλώσεις έμφυλης βίας σε διάφορες μορφές, όπως η επανειλημμένη παραβίαση των ορίων των θηλυκοτήτων παρά την προσπάθεια τους να τα θέσουν σαφώς,  σεξιστικές  συμπεριφορές και λόγος, σεξουαλικοποίηση της θηλυκής υπόστασης.

Αναγνωρίζουμε ότι η άσκηση βίας κατά των θηλυκοτήτων αποτελεί μια σοβαρή απειλή για την υγεία και την ατομική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Η συνέλευση της Αλλότριας αγωνίζεται για να κατακτηθεί το δικαίωμα για μια ζωή ελεύθερη μακριά από το φόβο της έμφυλης βίας. Η ισορροπία και η ισότητα αποτελούν έναν από τους βασικούς στόχους μας, που στρέφεται κατά των κοινωνικών, κατασκευασμένων έμφυλων διαχωρισμών και της ιεραρχικής εξουσίας. Στρεφόμαστε κατά  του ανδροκεντρικού και ανδροκρατούμενου δομημένου κόσμου που αποτελούν τα βασικά στοιχεία της πατριαρχικής λογικής, κοινωνίας και κουλτούρας.

Καταδικάζουμε κάθε εξουσιαστική, παραβιαστική, σεξιστική συμπεριφορά του Α. και του ΚΑΘΕ Α. και στεκόμαστε  ακλόνητα  στο πλευρό των παραβιασμένων, όπως έχουμε ήδη πράξει πολλές φορές μέχρι σήμερα. Θα διαθέτουμε πάντα ανοιχτό χέρι βοηθείας σε οποιοδήποτε άτομο χρειάζεται την στήριξή μας.

Αποφασίσαμε μέσα από διαδοχικές, συλλογικές διαδικασίες την  απομάκρυνση του Α. από την κατάληψη και τις διεργασίες της.

Ταυτόχρονα με προτεραιότητα τις αρχές της αποκαταστατικής και αναμορφωτικής δικαιοσύνης και  ενάντια στους αποκλεισμούς, τοποθετούμαστε απέναντι στην cancel κουλτούρα, ειδικά σε περιπτώσεις ανηλίκων, όπως οι συγκεκριμένες, θεωρώντας ότι αποκλείει, περιθωριοποιεί και συντηρεί παραβιαστικές-αντισυντροφικές συμπεριφορές,  μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αυτοβελτίωσης, αυτοκριτικής και αυτοσυνείδησης, ενώ παράλληλα είναι για τους ελευθεριακούς  χώρους μια φυγόπονη τακτική που τελικά απλά μετακινεί το πρόβλημα σε άλλο «τόπο» και άλλο «χρόνο». Θεωρούμε αναγκαία την δημιουργία πλαισίων εντός των οποίων ο Α. /ή ο όποιος Α., εφόσον δεν εμφανίζουν ακραίες συμπεριφορές,  μπορούν να αντιληφθούν και να αναγνωρίσουν τις επιπτώσεις των συμπεριφορών τους, ακόμα και τις προελεύσεις τους, μέσα από συντροφικές σχέσεις και εξελικτικές διαδικασίες .

Σκοπεύουμε σε μια συλλογική προοπτική μέσα από την αυτομόρφωση, τη μάθηση και απομάθηση, τη διάδραση στις διαδικασίες μας και τις αντιδομές μας για να καταλύσουμε ό,τι φέρεται, ενσωματώνεται και αναπαράγεται μέσα από τα εξουσιαστικά ιδεολογήματα της πατριαρχίας, με στόχο τη συλλογική και ατομική απελευθέρωση.

Πολιτική Συνέλευση

κατάληψης ΑλλότριΑ

 

*Η πολιτική συνέλευση θα ορίσει άμεσα απολογιστική για τον τρόπο διαχείρισης του θέματος.

*Το παρόν κείμενο ξεκίνησε να συντάσσεται την Πέμπτη 18/07 και ολοκληρώθηκε τη Τετάρτη 24/07, μέσα σε μια εξελικτική διαδικασία γεγονότων και πολιτικών διεργασιών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *