ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ – Κάτω τα Χέρια απ’ τους Μαθητικούς Αγώνες

Εννιά βδομάδες τώρα, όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, φοιτητές, μαθητές, καθηγητές και γονείς βρίσκονται στους δρόμους αγωνιζόμενοι ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα, που καταστρατηγεί το Σύνταγμα και προδιαγράφει το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης – μιας εκπαίδευσης  που θα αφορά μόνο λίγους και «εκλεκτούς».

Ένα νομοσχέδιο που μεταλλάσσει  την παιδεία από δικαίωμα σε προνόμιο, που βρίσκει πια πρόσφορο έδαφος στους «κυρ Παντελήδες»,  μετά από δεκαετίες απαξίωσης, υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης των δημοσίων πανεπιστημίων.

Οι μαθητές βλέποντας το μέλλον τους να εξαρτάται όχι από τις δυνατότητες και την προσπάθεια τους,  αλλά από την οικονομική κατάσταση της οικογένειας στέκονται απέναντι και αγωνίζονται για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.

Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που η εκπαιδευτική κοινότητα «βράζει»,  οι μαθητικοί αγώνες υπονομεύονται και εκβιάζονται από τις ίδιες τις, νομότυπες αλλά ανήθικες, διευθύνσεις των σχολείων, που σαν δοσίλογοι του υπουργείου «εξαντλούν» κάθε παράγραφο και κάθε άρθρο του κατασταλτικού νόμου-εκτρώματος της Κεραμέως

Στην πόλη μας, το Χαϊδάρι,  διευθύνσεις, σε συγκεκριμένα γυμνάσια και λύκεια, σαν πιστοί σφουγκοκωλάριοι του υπουργείου,  απαρνούμενοι  τον πραγματικό τους ρόλο σαν εκπαιδευτικών, επιλέγουν το ρόλο του «μπάτσου»-ρουφιάνου.  Προκειμένου να περνούν την «αξιολόγηση» – μέχρι εκεί φτάνει το «όραμά» τους – στοχοποιούν, απειλούν και εκβιάζουν μαθητές. Ενεργοποιούν την πλατφόρμα του Webex και καταγράφουν ονομαστικά τους μαθητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις  φορτώνοντας τους με απουσίες. Απειλούν μέσω τηλεφωνημάτων μέλη των 15μελών και γονείς. Καλούν την αστυνομία να συλλάβει, μέσα στο χώρο του σχολείου, ανήλικους μαθητές.   Απειλούν με πειθαρχικά και αναγκάζουν μαθητές να αλλάξουν σχολείο για να τα αποφύγουν.  Εκβιάζουν την βούληση των, δικών τους, μαθητών  να αγωνιστούν  για ένα πανεπιστήμιο δημόσιο, δωρεάν και ανοιχτό στην κοινωνία, ελεύθερο στη διακίνηση, ζύμωση και συνδιαμόρφωση των ιδεών. Κάνουν αυτό ακριβώς που θα έπρεπε να μάχονται σαν δάσκαλοι.

Η θέση μας είναι δίπλα στους μαθητές  σα γονείς, σα δάσκαλοι, σαν κοινωνία

…αν δεν μπορείτε να σταθείτε δίπλα τους θα μας βρείτε όλους απέναντι σας!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, ΟΧΙ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ

κατάληψη ΑλλότριΑ

*αφίσα που κολλήθηκε στα σχολεία του Χαϊδαρίου

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *